• Néhány érdekes részletet is megszellőztettek

A zenész múlt pénteki (03.25.) halálát az előzetes vizsgálatok alapján nagy valószínűséggel drogok okozták.

A népszerű zenekar a kolumbiai fővárosban, Bogotában lépett volna fel, de néhány órával előtte megrázó hír érkezett: az 50 éves Hawkinst holtan találták szállodai szobájában. A toxikológiai vizsgálatok során tízféle anyagot találtak a szervezetében, köztük marihuánát, antidepresszánsokat, benzodiazepineket és opioidokat. (Egyébként Chris Cornell halálát is az erős, olykor szinte már kontrollálhatatlan függőséget okozó benzodiazepin-túladagolás okozta. Ez a hatóanyag található meg például a Xanax nevű nyugtatóban is, melyet szorongásra és pánikbetegségre javasolnak.)

A mentőket mellkasi fájdalom miatt hívták ki a Four Seasons Casa Medina hotelbe, de mire odaértek, már nem sikerült újraéleszteni a zenészt, csak a halál beálltát tudták megállapítani. A pontos ok azonban egyelőre nem ismeretes, de folytatják a vizsgálatokat és a nyomozást az ügyészség és a rendőrség emberei. Egy kolumbiai újságíró információi szerint a rendőrök „kokain-szerű” anyagot találtak a szobában, továbbá egy felbontott vodkásüveget, valamint egy üres sörös- és kólás dobozt. Egy meg nem erősítet értesülés szerint több pohár is volt a szobában, amiből arra lehet következtetni, hogy talán Taylornak vendégei is lehettek a halála előtt.

Az 1972-es születésű Hawkins három gyermek édesapja volt, a két kamaszkorú még vele és feleségével élt Kaliforniában, drogügyei már évekkel azelőtt nyilvánosságra kerültek. Négy évvel azután, hogy csatlakozott a Foo Fightershez, Hawkins túladagolta a kábítószert, és kómába esett. 2001-ben kis híján belehalt ebbe a „kalandjába”. Akkor két hétig feküdt kómában kokain-túladagolás miatt. Most sajnos nem úszta meg ennyivel… Halála az egész zenészvilágot megrendítette, rengetegen emlékeztek meg róla közösségi oldalukon.

A banda éppen most fejezte volna be turnéját Dél-Amerikában, áprilisban pedig a Grammy átadón kellett volna megjelenniük.

Taylor az FF-hez történő 1997-es csatlakozása előtt is jó nevű zenész volt, Alanis Morissette turné bandájának dobosa, valamint a Sylvia nevű progresszív zenekar tagja is volt. 2005-ben őt szavazták meg a „Legjobb rock dobos”-nak az angol Rhythm magazinnál. Hawkins 2007-ben a Live Earth projektben is részt vett az SOS Allstars tagjaként – Roger Taylor (Queen) és Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) mellett, de közreműködött Slash 2010-ben megjelent szólólemezén, az Ozzy Osbourne által felénekelt Crucify the Dead című dalban.