Négy hónappal ezelőtt állt elő egy jótékonysági céllal megalkotott dallal/produkcióval a Pink Floyd. ‘Hey Hey Rise Up’ címen David Gilmour, Nick Mason, valamint Guy Pratt és Nitin Sawhney zenélnek a videón az ukrán Boombox együttes tagjával – Andrij Khlyvnyuk-al. Szeptember 3-án, Miskolcon, a városházán volt a díszbemutatója ünnepélyes keretek között annak a dalnak/videónak, ami egy kooprodukció eredménye.

Ukrajna Függetlenségének Napjához kapcsolódó rendezvényen együtt emlékeztek a helyi nemzetiség tagjai, illetve támogatóik, valamint jelen volt és beszédet mondott Hartyányi Jaroszlava, a Magyarországi Ukránok Kulturális Egyesületének elnöke, Szopkó Tibor alpolgármester, a miskolci Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Ignácz Viktória és az Ageless zenekar.

Az esemény különlegessége volt a Vörös Kaléna videóklipjének bemutatása. A Floyd által is használt ukrán népdalt felkérésre a miskolci Ageless zenekar rockosította, amihez klipet is forgattak. Ebben több ukrán nemzetiségű énekes és gitáros /Vihula Mihajlo/ működött közre a miskolci bandával karöltve.

Spirkó Károly gitáros sajtónyilatkozatában kitért arra, hogy: a Vörös Kaléna az ukrán nép számára egy szimbolikus növény, erre a szimbólumra építve született ez a szolidaritásra épülő zene/produkció, amelyben most angolul és ukrán nyelven is elhangzanak strófák – az angol részt a zenekar frontembere énekli.

AGELESS

A zenekar a pandémia idején kezdett formálódni Szklenárik Balázs és Hímer Bertalan Paya ötletéből. Az első csatlakozó zenész Spirkó Károly volt – vele állt össze a csapat magja. 2021 májusától kezdett próbálni a zenekar, addigra a zenei irányvonalat is meghatározták az alaptagok. A koncepció: ’70-es, ’80-as, ’90-es évek mega popslágereit formálják saját ízlésükre, rock hangszereléssel megszólaltatva. Többek között Duran Duran, Depeche Mode, Robbie Williams, Peter Gabriel, Phil Collins, Backstreet Boys, Aha és Roxette dalokat játszanak.

Tagok:

Spirkó Károly – gitár, hangszerelés /a klipes dalt is ő öntötte végleges zenei formába/

Hímer Bertalan Paya- gitár, egyben a zenekar menedzsere

Szklenárik Balázs – basszusgitár

Bajusz Róbert – dob

Baranyi Ádám Doki – ének