A Gépfolklór-alapító Szabó András és Tátrai Tibor gitáristen után Temesi Berci ült be sztorizni a Rockinform podcast stúdiójába. A basszusgitáros „a tudatosan felépített zenészség” témakörben nyilatkozott Hímer Paya műsorvezetőnek.

Berci 16 évesen kezdett a basszusgitárral foglalkozni. A Without Face, Stonehenge, Black-Out, Kowalsky Meg A Vega, Belmondo, Tornóczky All Access zenekarok mellett számtalan produkcióban és lemezfelvételen működött közre. 2011-től televíziós produkciókban is basszusgitározott, majd idővel zenei rendezőként is elkezdett dolgozni. A muzsikálás mellett több érdekképviseleti szerv funkcionáriusa is lett, egy időszakban tanított – közben még most is tanul több zenei képesítést adó suliban. 2003-ban elnyerte az év basszusgitárosa díjat az Arany nyíl díjátadó gálán. 2012-ben Artisjus-díjat kapott, 2017-ben a Jazzy Dalverseny kiemelt díjazottja, 2021-ben Symphosium 40 lemeze Az Év Hazai Kortárs Szórakoztató Zenei Albuma kategóriában nyert FONOGRAM díjat.

Teljes életútját járják körbe a beszélgetés során, ami alább hallható.

A decemberi vendég Bodor Máté lesz, az Alestorm gitárosa, aki a napokban érkezett haza az ausztrál turnéról. Ennek az adásnak a témaköre „Külföldi zenei tanulmányok magyarként, milyen egy világhírű zenekarban dolgozni?” Ez a podcast még idén, a két ünnep között elérhető lesz.
A podcast-sorozat támogatója az NKA Hangfoglaló Program.

Az eredeti cikk itt olvasható:

https://fulesbagoly.blog.hu/2022/12/12/temesi_berci_elarulja_hogyan_kell_tudatosan_felepiteni_a_zeneszkarriert?fbclid=IwAR3Dl_Vcxe6TfeMwIwW-A0_jv0Enx4EeZ9-2Zs7LC0YdMiYZjNil4cl4H_0