Augusztus 19. – Papp László Budapest Sportaréna

Először vehet részt a közönség a Koppány-István harcban! Most az egyszer eldöntheti, hogy kék, vagy piros… A jubileumi 40. István, a király a Papp László Sportarénában kerül megrendezésre. Az érdeklődők most választhatnak, hogy melyik csapathoz tartoznak.Augusztusban egy interaktív előadás lesz látható, különleges megoldásokkal, fantasztikus előadókkal, az eredeti hangszerelésben, a teljes küzdőtéren, a lelátókon. Az immár 3-generációs rockopera nem nélkülözi az eredeti szereplőgárdát, az élő nagyzenekart, a rockzenekarokat és a legpatinásabb népi hangszereket sem.

Gyerekként szerepelt benne, most rendezi a darabot – Novák Péter a legóit áldozta az István, a királyért…

Idén lesz negyven éve annak, hogy először mutatták be a Szörényi Levente–Bródy János szerzőpáros remekművét, az István, a király című rockoperát. A darab ősbemutatójának sikerében hatalmas szerepet játszott a koreográfus, Novák Ferenc, akinek a fia most átveszi a stafétát: a jubileumi előadást Novák Péter rendezi az Arénában. A mostani rendező alig volt tizenkét éves, amikor az édesapja és a legendás szerzőpáros színpadra álmodta a darabot, amelynek 1983-as megszületésében Novák Péter játékai is szerepet kaptak.

Amikor az alkotók nekiálltak a munkának, otthon dolgoztak. Néha Szörényiéknél voltunk, nekem onnan datálódik Levente fiával, Örssel a barátságunk, néha pedig nálunk. Az István, a király születésének legelső pillanatainál is ott voltam: őrzök egy olyan kazettát, amelyen Levente egyedül játssza a dalokat egy szál gitárral. De ami talán nekem az akkori agyammal az egyik legemlékezetesebb, hogy az én legófiguráim estek áldozatul a nagy alkotói kedvnek” – emlékezett vissza Novák Péter.

Részletek és jegyvásárlás:

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/istvan-a-kiraly-jubileumi-eloadas-budapest-papp-laszlo-sportarena-591749/event.html