Mint tegnap délben Facebook oldalunkon közzé tettük, Ozzy Osbourne visszavonult a turnézástól. Az évek óta tartó sérülések, betegségek és halasztások után a Sötétség Hercege meghajolt az elkerülhetetlen előtt, és megállt. Ozzy a közösségi médiában közzétett bejegyzésében jelentette be:

„Valószínűleg ez az egyik legnehezebb dolog, amit valaha is meg kellett osztanom hűséges rajongóimmal” – írta Ozzy. „Amint azt mindenki tudja, négy évvel ezelőtt, ebben a hónapban volt egy súlyos balesetem, amiben megsérült a gerincem. Egyetlen célom ez után is az volt, hogy visszatérjek a színpadra. Az énekhangom rendben van, azonban három műtét, őssejtkezelések, végtelen fizikoterápiák és a legutóbbi Cybernics (HAL) kezelés után a testem még mindig gyenge fizikailag.”

„Alázattal állok ahhoz, ahogy mindannyian türelemmel ragaszkodtatok a jegyeitekhez, de mostanra arra a felismerésre jutottam, hogy fizikailag nem vagyok képes megcsinálni a közelgő európai/UK turnémat. Soha nem gondoltam volna, hogy a turnézásom napjai így fognak véget érni. A csapatom jelenleg olyan ötletekkel áll elő, hogy hol tudok majd fellépni anélkül, hogy városról városra és országról országra kellene utaznom.

Fotók – Dávid Zsolt

Szeretném megköszönni a családomnak, a zenekaromnak, a stábomnak, a régi barátaimnak, a Judas Priestnek és természetesen a rajongóimnak a végtelen odaadásukat, hűségüket és támogatásukat. Valamint azt is, hogy olyan életet adtak nekem, amilyenről soha nem is álmodtam. Szeretlek titeket.”

A jegyek árának visszatérítése a vásárlás helyén lesz/van lehetőség. 

Először 2018 szeptemberében jelentették be, az Ozzy’s  No More Tours 2  koncertjeit, amit többször átütemeztek Ozzy egészségi problémái és a világjárvány miatt. Tavaly Sharon Osbourne bejelentette, hogy az egykori Black Sabbath énekesének, a 2019-es otthoni balesetét  követően kialakult nyak- és gerincproblémái vannak . Az incidens óta az énekes Parkinson-kórral, többszörös staph fertőzéssel, tüdőgyulladással, influenzával és egy véredénykitöréssel küzdött, ami a szemében alakult ki.