“Tõle mindig szétestem,
Egy másikat tényleg szerettem,
Akadnak újabb remények
Én úgyis a lányoknak zenélek”

Nem kellett sokat várni az előző klip után a Susie & the Pills új dalára – amit Valentin napra publikáltak-, amely egyben az új lemez előhírnöke is. 2022 májusában jelent meg a srácok első nagylemeze, az „Emléknek jó lesz” a Nortyx Records kiadásában. Az album jó fogadtatásban részesült, és számos lehetőséget kapott általa a zenekar, így szerencsére az óta egyáltalán nem unatkoznak. 

Nyáron sok Balaton körüli fellépése volt a csapatnak, illetve készültek eddigi legnagyobb koncertjükre, ami szeptemberben volt az A38 hajó nagytermében. Erről egy teljes koncertfelvételt is készített a hajó csapata, amit két külön interjúval együtt le is adtak a Petőfi TV-ben, két külön műsor keretében. A közös munkák folytatásaként elkészítették és megjelentették az ősz folyamán első olyan videóklipjüket is, ami nem egy stúdió- vagy koncertklip, hanem egy történetet dolgoz fel, színészek által eljátszva. A forgatáson a Nortyx Hangstúdió teljes csapata is közreműködött. Az „Amik Bennem Most Élnek” dalra forgatott film nézettsége jelenleg már 28000 megtekintést fölött jár.

Kisebb vidéki koncertek után december elején játszottak a Magidom zenekar vendégeként az Akvárium Klub Kishalljában, decemberben pedig megjelent még egy daluk, ami az Analog Balaton 0112 című számának feldolgozása.

Most publikált „Új Dal” című szerzemény témájában és stílusában is egyaránt (de még a címében is) kiválóan előrevetíti az érkező album hangulatát. Maga a dal a szerelemről, a partnerek közötti csapongás miatt, annak elvesztéséről, illetve a megállapodás nehézségeiről szól. A zenekar szerint az elköteleződéssel járó kihívásokkal mindenki tud azonosulni, annak ellenére, hogy mindenkinek mások ezek a kihívások. Pont ezért nincs erre recept és a téma népszerűsége ellenére nem lehet róla eleget beszélni. Az egész új album témája a szerelemmel lesz kapcsolatos, annak különböző formáival, megközelítésével, illetve a vele járó örömmel és fájdalommal. Pontos dátumot még nem tudott megadni a zenekar, de mindenképp 2023-ban szeretnék kiadni a lemezt. 

Hogy fogalmaznátok meg zenei stílusotokat?

Annyi zenei stílus létezik már és nagyon vékony a határ sok között. Nyilván a legegyszerűbb azt mondani rá, hogy igazi magyar alter rock irányt igyekszünk képviselni, de ezzel még mindig elég tág a dolog, hisz ezen belül is annyi különböző hangzásvilág van. Az alter rock zene világát egészítjük ki punk, grunge és pszichedelikus elemekkel. Egyszer egy próbán azt fogalmaztuk meg, hogy „csillapítós rock”, amit játszunk.

Hol láthatunk titeket élõben?

Következõ koncertünk a Dürer kertben lesz 2023. március 30-án, ahol két másik zenekarral (A Flirt, Cataflamingo) közösen fogunk tartani egy kis zenés-táncos mulatozást. Nyárra is kezd már kialakulni a programunk néhány fesztivál fellépéssel, de ezzel kapcsolatban majd akkor nyilatkozunk, ha kialakult a végleges program.

Tagok:
Cserta Róbert – ének,
Timár Dávid – gitár,
Cserta András – basszus,
Gubics Máté – dob.