• Friss lemez érkezik és 2024-ben turnéra indulnak

A Yes kedden jelentette be az Egyesült Királyságban futó turnéjának időpontjait – 2024-re vonatkozóan. A The Classic Tales of YES koncertsor 9 brit időpont tartalmaz, a londoni Royal Albert Hall és a Bristol Beacon helyszíneket, valamint a 2023-ban lemondott turné 7 állomását. A Royal Albert Hall előadásra (2024. június 4.) és a Bristol Beacon-ba (2024. május 31.) ma, 12 órakor indul a jegyvásárlás!

A The Classic Tales of YES Tour számos ikonikus számot szerepeltet a programban – a YES több mint ötven éves katalógusából, valamint az új Mirror To The Sky című albumról, ami 2023. május 19-én jelenik meg az InsideOutMusic/Sony Music gondozásában.

„Egy nagyszerű setlistát állítunk össze, amely lefedi a Yes karrierjének széltét-hosszát.” – nyilatkozta Steve Howe.

„Mint mindig, most is elkötelezettek vagyunk az újabb határok feszegetését illetően, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy újabb fejezetet csinálunk a zenekar gazdag örökségében.” – mondta Geoff Downes. Billy Sherwood basszusgitáros szerint az új anyag „tüzesen lehengerlő”.  

A Yes jelenleg a Howe, Downes, Davison, Sherwood, Schellen felállásban dolgozik.

A csapat 2 hete adott közre egy dalt/videót, de hamarosan további új zenéket osztanak majd meg, mivel májusban megjelenik a huszonharmadik stúdióalbumuk. Az együttes egy animációs videóval jelentkezett elsőként új kislemezükhöz kapcsolódva, ami a kilencperces All Connected.

Az eredeti ötlet egy zenei vázlatból származott, amelyet a modern kor kommunikációs kapcsolatainak, „összekötődésének” gondolatával készítettem” – mondta Billy Sherwood basszusgitáros. „Nagyon izgalmas tudni, hogy megőriztük azt az életenergiát, amit mindannyian szeretünk és remélem, mindenki ugyanúgy élvezni fogja az új zenéket, mint mi, amikor készítettük!”

„Steve Howe hozzáadott a dalhoz egy gyönyörűen megrendítő instrumentális részt, ami elindítja az utazást” – mesélte Jon Davison énekes az új kislemezről. „Ez a rész az érzelmekre épít és a crescendo egy dicsőséges vezető utat mutat az énekesek számára, hogy elkezdjék elmesélni a történetüket. Billy összetett és lenyűgöző zenei témákat komponált, amelyeket én segítettem kibontani. Mindketten komponáltunk énektémát és szöveget is írtunk, gazdag vokális témákat készítettünk.”

A Mirror To The Sky-t a Yes tavaly májusban elhunyt dobosának, Alan White-nak az emlékének szentelték. Az album több formátumban is elérhető lesz, köztük: Ltd deluxe Electric Blue 2LP+2CD+Blu-ray artbook poszterrel, Ltd deluxe 2CD+Blu-ray artbook, Ltd. 2CD digipak, standard CD Jewel tok, gatefold 2LP+LP- füzet és digitális album.

A Blu-ray kiadások között megtalálható az album Dolby Atmos, 5.1 Surround Sound, Instrumental Versions és Hi-Res Stereo Mixek formájában.