Donington Park Circuit – 2023. Június 8-11.

Első nap június 8 csütörtök, ami bónusz nap volt a 20 Downloadra, mert egyébként 3 nap szokott lenni, péntek szombat vasárnap. Mivel az előző éveknél is nagyobb a tömeg, a nagyszínpadnál maradtunk

A 20. jubileumi Download plusz egy napja is teltházas volt, ahogy a többi nap is, kb. egy hónapja fogyott el az összes jegy. Ahogy várható volt óriási dugó volt a reptérre vezető úton, a busz a normál esetben félórás után 2 és fél óra alatt tette meg. A nagy tömeg ellenére gördülékeny beengedés, bár direkt nem nyitásra mentünk. A szervezés, a fesztivál személyzete a saját tapasztalatom szerint más fesztiválokhoz és a Downloadhoz képest is jó volt, a színpadok előtt a tömegben, hogy a tökömbe nevezik azt a kordonnal elkerített „utat” ami a keverőtől megy a színpadhoz és a keresztben előtte? na ott  a biztonságiak műanyag hordóból merték a vizet pohárban vagy kulacsba, amire szükség is volt a melegben.
A szokatlanul tiszta női wc-ket kiemelném (a férfit nem tudom), folyamatosan takarították, nem csak pár alkalommal naponta, ez sokat dob a közérzeten egy fesztiválon.

Árak és sorban állás, ahogy láttam a szokásos, drága, és hosszú sorok, de semmi meglepő.

A Metallica mindkettőnknek a fekete lemezig volt az „igazi”, bár én még a Load-ot is szerettem, de ez a koncert odabaszott. Én mondjuk kb. ezt vártam, Attila kellemesen csalódott.

Frigyik Krisztina

Fotók: Sthurm Attila