• 20 év után kocsMArock feldolgozás album, a Tankcsapda az előzenekar a jubileumi bulin

20 év kocsMArock címmel hamarosan egy új albummal jelentkezik a Tóth “Csövi” Sándor vezette Alcohol zenekar. A korongra 10 feldolgozás, plusz két bónusz került, és sok-sok vendég teszi tiszteletét a dalokban. A CD a tervek szerint egy tematikus H-Music magazinnal együtt jön majd ki, amiben a zenekartagok mellett a lemezen szereplőkkel készült interjúk is helyet kapnak majd.

Ennek első felvezetéseként múlt héten megérkezett a Sing Sing örökzöld Halál a májra feldolgozása, és a hozzá készített videoklip – amiben vendégként Abaházi Csaba és Lévai Hangyássy László is szerepel.

Csövi az ötletről és az albumról:
“Teljesen őszinte leszek… Ez az ötlet kivételesen nem az enyém volt. (nevet) dr. Hartmann Kristóf, a kiadónk ‘vezére’ már három-négy éve ‘nyaggatott’ ezzel, hogy Alcohol névvel nehogy már ne csináljunk egy ‘kocsmás’ örökzöld slágerekből összerakott feldolgozáslemezt. Nekem nem volt ez ellenemre, de javasoltam, hogy legyen valami apropója is, mert a zenekar még sosem készített cover albumot. Természetesen a 20 év és a névválasztás megfelelő ahhoz, hogy ennek az anyagnak idén kell elkészülnie. Alcohol névvel, nehogy már ne mi csináljunk egy olyan dalokból álló lemezt, aminek a szövegeit évek / évtizedek óta éneklik az emberek, ezekre buliztak / buliznak! Minden dal más köntösbe lett öltöztetve, de azért zeneileg annyira lettek átdolgozva, hogy a közönség hamar felismerje őket, a szövegekhez nem nyúltunk. Reméljük, hogy sok embernek elnyeri majd a tetszését!”

Dallista (és közreműködők):
1. Bikini – Ki visz haza 
(Németh Lojzi – basszusgitár, Lukács Peta – szólógitár)
2. Sing-Sing – Halál a májra 
(Abaházi Csaba – ének, Lévai Hangyássy László ‘Hangya’ – basszusgitár)
3. Magna Cum Laude – Pálinka Dal
4. Junkies – Alkohol 
(Szekeres András – ének, Barbaró Attila – gitár)
5. Charlie – Jég dupla whiskyvel 
(Horváth Ákos – ének)
6. Skorpió – A folyóparton ülve 
(Frenreisz Károly – ének, Cserfalvi Zoltán ‘Töfi’ – szólógitár)
7. Koncz Zsuzsa és az Illés – Mr. Alkohol 
(Falusi Mariann – ének, Boros Béla – basszusgitár)
8. Beatrice – 8 óra munka 
(Nagy Feró – ének)
9. Zorall – Miből főzzünk pálinkát? 
(Lévai Hangyássy László ‘Hangya’ – basszusgitár)
10. Tankcsapda – Be vagyok rúgva
+bónusz
11. Ossian – Sörivók
12. Alcohol – Házam egy kocsma

November 26-án az A38 Hajón ünnepli 20. születésnapját az Alcohol, ahol a Tankcsapda hevíti fel a hangulatot, hiszen Lukácsék lesznek Csöviék előzenakara! Ahogy ők kommentálták: “Sokan mondták már, hogy ez biztos kamu… Hát, nem az! Megígértük, megcsináljuk!”Természetesen, mint mindennek, ennek is volt előzménye, tavaly decemberben, majd idén év elején több héten át játszott az Alcohol a Tankok előtt, vélhetően alaposan átbeszélték ezt az ötletet. – Sokat ivott a két zenekar a turnén, és viccesnek találták közben ezt a geget – magyarázta Bakó Csaba, a Tankcsapda sajtósa. – “A Tankcsapda klasszikus előzenekari státuszban lesz, mint anno, ezért is a legelső logó szerepel a kreatívokon. Gázsit nem kap a csapat.”

2023. november 26. Budapest / A38 Hajó – Alcohol 20 éves jubileumi koncert (előzenekar: Tankcsapda)
Eseményoldal: https://www.facebook.com/events/263297746250928

Csövi a közös megmozdulásról:
“Kezdhetném úgy a mondatot, hogy ‘emlékszem…’, de az hazugság lenne. (nevet) Elejétől kezdve kiválóan telt a turné, ahol mi voltunk a vendégek a Tankok előtt, és ez is valamelyik buli után alakult így egy ‘vidám’ éjszakán. Nyilvánvalóan valami zenekar-előzenekar dolog lehetett a beszélgetés tárgya, mert annyi rémlik, hogy Fejes egyszer csak közli, hogy ‘jó van akkor, majd mi leszünk az előzenekar’! Természetesen jót nevettem rajta, de a következő pillanatban meg Lukács már leokézta az ötletet. Eddig is szerettem a viszkit, de azóta még jobban! (nevet) Hétfőn azért felhívtam Fejes Tomit, aki ugyanúgy leokézta a sztorit, és mondta, hogy intézkedjek! Egyébként amellett, hogy ez egyfajta kedves, segítőkész gesztus, az én szememben egy igazi, tökös rock and roll húzás a Tankcsapda részéről, ezzel az igazi, teljes szabadság szellemben, hogy ‘mindenki bek@phatja, mi ezt is megtehetjük!’ Ezúton is köszönet nekik! Mindenkit várunk szeretettel a bulira november 26-án, ünnepeljük meg együtt az elmúlt 20 évet!”

Alcohol FB-oldal: https://www.facebook.com/Alcoholzenekar