2024-ben több patinás hazai rockzenekar is kiemelt nagykoncerttel és kiadványokkal készül, hogy megünnepelje a megalakulásának vagy névváltoztatásának valamely jeles jubileumát. Többek között 45. évfordulóját ünnepi idén a HitRock, a Dinamit, a Karthago vagy az észak-pesti rocklegenda, a Kugli együttes is.

Kugli 2024

A jubileumi év első Kugli klubjára 2024. február 16-án került sor, méghozzá a jól megszokott helyen, az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házában, az Örömzene sorozat keretében. Az évadnyitó műsorán a kötelezőnek számító ős-Kugli klasszikusok mellett elhangzottak a rendszerváltás után született újabb szerzeményeik, valamint jó pár különleges feldolgozás, átdolgozás is. A két részes klubestre folyamatosan érkeztek a rajongók és az érdeklődők, így az est végére fergeteges hangulat kerekedett. Majd a ráadásként felhangzó A Villa Negra románcát már mindenki közösen énekelte Pásztor Brigitta énekesnővel, billentyűssel, Hoffer György énekessel, főkolompossal, Igaz Tibó gitárossal, vokalistával, Molnár Ferenc basszusgitárossal, vokalistával és Gönczy Gabó dobossal, zenekarvezetővel.

Stábunk jelen volt a rendezvényen. Fotóriportunkat és a hangulatot megörökítő videó részleteit az alábbiakban tekinthetik meg olvasóink.

A Kugli 45 éves jubileumi nagykoncertjének időpontjáról, valamint az arra tervezett évfordulós kiadványról előreláthatólag a tavasz folyamán tesznek majd bejelentést.

Fotók: Zakróczi Zsuzsanna / Rockinform Média

Videók: Jozé / Rockinform Média / TTT Nemzeti Rockarchívum