2024. március 29-én, nagypéntek este gyűltek össze Jülek Károly Dinó tisztelői és barátai, hogy egy jótékonysági koncert keretében segítsék a Griff együttes látássérült billentyűsét. A minifesztivál bivalyerős felhozatala már önmagában is figyelemreméltó lenne, de a segélykoncert résztvevőin végigfutva szinte önkéntelenül is megállapíthatjuk, hogy megint az a kör mozdult meg, akik egyébként is mindig mindenhol élen járnak a segítségnyújtásban.

Koncert Dinóért, plakát 2024

A fővárosi RaM Colosseum területén működő úgynevezett Rockmúzeum, azaz a Magyar Rockhírességek Csarnoka volt a helyszíne a jótékonysági estnek, melyen fellépett a Shirley, a Stress és Metal Lady, a HitRock, a Last Rebel, a Band Of Hugo és Hoffer Gyuri, a Wasbeton, a Bulldózer és a Griff.

A rendkívül nívós műsort Demeter Gyuri, a Bulldózer énekese, a koncert főszervezője konferálta. A belépőkön és utalásokon túl pedig a Griff együttes és Bíró Ica által felajánlott relikviákra lehetett még licitálni, szintén Dinó megsegítésére.

A fellépőkön, szervezőkön, rendezőkön, technikusokon és egyéb segítőkön kívül még számos ismert rockzenész is tiszteletét tette a rendezvényen. Így például a közönség köreiben üdvözölhettük Bakó T. Gábort, a Carát együttes egykori énekesét, Lükő Dénest, a Bulldózer és a Celebratin Queen egykori-, illetve a Unisex jelenleg is aktív basszusgitárosát, vagy Donászy Tibort, az Edda, a Gépfolklór és a Beatrice legendás dobosát is.

Jozé, Bakó T. Gábor és Jülek Erik 2024

Mivel egy aránylag kis helyszín állt rendelkezésre, a korlátozott befogadóképesség okán a szervezők előzetes regisztrációhoz kötötték a belépést. Amivel sajnos sokan visszaéltek. Hiszen, akik bár regisztráltak, de mégsem jöttek el, nemcsak a szembetegséggel küzdő művészt csalták meg, hanem mások elől is elvették a lehetőséget, hogy a jelenlétükkel is támogathassák a zenészt. Hiszen a teltház híre miatt sokan már el sem indultak a nagyszerű programra. Szerencsére a banki utalás lehetősége jelenleg is él, így a kimaradtak, lemaradtak azért továbbra is támogathatják Dinót anyagilag. Akárcsak azok a barátai, akik a koncert után is szívükön viselik az aranyszívű rocker sorsát.

Számlaszám: 11773195-00329424
IBAN: HU33117731950032942400000000
Jülek Norbert Dániel

A pontban hétkor induló műsort a Shirley együttes nyitotta. Akik a Konok folyó című debüt-albumokhoz képest némileg megváltozott felállásban, új dobossal léptek fel. Suták Attilék vegyesen válogattak az első CD dalai és az azóta született újabb szerzeményeik közül. Jófajta dallamos rock, értelmes magyar nyelvű szövegekkel, hiteles arcoktól. Kár, hogy a jelenleg uralkodó tömegmédia valami egészen más szellemiséget erőltet.

Hazánk legelső heavy metal együttese a Stress szintén új dobossal támadt. Oly annyira, hogy konkrétan a Dinóért rendezett segélykoncert volt Bodó Attila legelső bulija a bandával. Mely bemutatkozás egyből dupla tűzkeresztségnek bizonyult, hiszen az önálló műsoruk mellett a Stress tagsága alkotja Bíró Ica, vagyis a Metal Lady jelenlegi kísérőzenekarát is. Neonlovag (Fábri László, gitáros – a szerkesztő) és a metalsereg többi tagja a tőlük megszokott elánnal szántották fel a színpadot. Olyan kiállással, odaszánással és combos megszólalással, ami még az 1980-as Monsters Of Rock színpadán is becsületükre vált volna.

Mr. Basary, Metal Lady és Jozé 2024

Az idén 45. évfordulóját ünneplő HitRock egy rövidített best of jellegű feszivál-programot adott elő. Melyet ez esetben egy kicsit azért megvariálhattak volna. Soknak éreztem a bukásról, halálról szóló dalokat egy ilyen rendezvényre. Igazán válogathattak volna egy fokkal pozitívabb, bátorítóbb jellegű dalcsokrot is. Bőven volna miből: Volt már úgy, Csillag, Nincs helye a rossznak stb. A siker persze így sem maradt el, hiszen sok évtizedes rockslágerek hangzottak el, melyeket a jelenlévők többsége hangosan együtt énekelt Mister Basaryval.

A Frömmel Tibor vezette The Last Rebel együttes feldolgozásokkal készült. A hölgytagokat is soraiban tudó csapat egyik nagy erőssége Hudák Mária Mira, aki csodás hangjával még a kint ténfergőket is becsábította egy kicsit a nézőtérre.

Az erre az estére trióvá zsugorodott Band Of Hugo szintén feldolgozásokkal szórakoztatta az egybegyűlteket. Majd vendégként a színpadra lépett a sok-sok zenekarból (Kugli, BLB, Wasbeton, Olds Cool, Hippi Honder’s stb) ismert Hoffer György énekes és négyesben fejezték be a műsorukat. A névadó Bernhardt György Hugó amúgy a basszusgitározás mellett az összes előadó technikai kiszolgálásában is jeleskedett. Sokszorosan részt vállalva Dinó megsegítésében.

Majd Hofi a színpadon maradt, hiszen a BOH után a csodás Wasbeton következett. Major Jani bácsiék előbb egy Viki és a Flört átdolgozást, a Kígyó-t adták elő. Ami adta magát Vincze Tamás dobos révén. Majd jöttek a Wasbeton motoros klasszikusai, aminek a végére még egy kis Deep Purple idézet is belefért a programjukba.

A grand fináléra maga Dinó is a színpadra állt. Aki előbb a Bulldózer kétdalos szettjébe szállt be. Aztán érkezett Jülek Tamás, majd az így kialakult „Bulldózer-Griff Fúzió” az Utolsó dal előadásával brillírozott. Végezetül pedig a Griff állt a színpadra, a Feltámadás CD javarészét rögzítő felállásban, Nachladal István vezetésével. A záró blokkban ismét áradt az őserő a színpadról. Mely nyomulásban Nahi mellett Frankie (Solti Ferenc, basszusgitáros – a szerkesztő) vitte még a prímet. De tényleg, olyan örömmel játszottak és énekeltek, mintha kölykök szabadultak volna fel a gimi színpadára, hogy végre magukra irányíthassák a suli kiszemelt jócsajainak a figyelmét.

Nahi és Jozé 2024

A foglalkozás elérte a célját. Mivel sem VIP lista, sem szakmai lista, sem stáblista, sem tiszteletjegy, sem sajtóbelépő nem volt, egy kicsit mindenki kivehette a részét a segítségnyújtásból. Egy kevéske pénz is gyűlt. Miközben mások figyelmét is sikerült felhívni, hogy baj van, tessék szépen beállni a sorba, mert egyedül nem megy. De legfőképpen az évtizedek óta stabil baráti kör spontán szeretet-megnyilvánulásai bizonyultak gyógyírnak. Ami nem csak Dinót építhette és bátorította, de egyben minden jelenlévő szívét is megmelengette. Nagypénteken pedig mi más volna jobb tevékenység, mint magunkból áldozni egy keveset a másik boldogulásáért. Talán idővel még többen ráébrednek, hogy jobb adni, mint kapni.