Szólópályafutásának első ausztriai koncertjét adta Bródy János 2024. április 20-án Oberwart-ban, azaz Felsőőrött. A burgenlandi fellépésre különbusszal utazott az Illés KluBOSCHok Baráti Körének kihelyezett tagozata. De a határ mindkét oldaláról, sőt még a Felvidékről is érkeztek rajongók, az Illés- és a Fonográf együttesek egykori tagjának, az István, a király és számos egyéb színpadi- és zenemű társszerzőjének, szövegírójának tisztelői. Végül pótszékes, zsúfolt teltház előtt zajlott le a Felsőőri Rendezvénycsarnok (Overwart Messehalle) kamaratermében rendezett hangverseny.

Bródy Jánost és zenekarát -a Kirschner Péter zenekarvezető, gitár, vokál, Baka Rebeka vokál, percussion, Bakos Zita billentyűk, vokál, Kónya Csaba basszusgitár, Koszta Éva hegedű, percussion, vokál, Szász Szabolcs tangóharmonika, Tóth Márton dob felállásban színpadra lépő együttest- már az első pillanatban hatalmas ováció fogadta. Majd a két részben tartott koncert szinte minden dalát vastaps honorálta. Miként a Gáz van, babám! című új nagylemezét is bemutató főhős konferálásait is végig hangos tetszésnyilvánítás kísérte.

A rendkívül jó hangulatban lezajlott előadás szünetében rengetegen álltak sorba Bródy-relikviákért, hogy aztán a koncert után aláírathassák a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, szövegíró, zeneszerzővel. A jóval több, mint egy órán át tartó dedikáláson mindenkihez volt egy kedves szava az örökifjú Tinédzsernek. Végül kezdetét vette a soha véget nem érőnek tűnő fotózkodás, köszönhetően elsősorban a tömött nagybusznyi feketeöves Illés rajongónak. A foglalkozás elérte a célját. Mindenki életre szóló élményekkel gazdagodva térhetett haza.

Fotók: Gittinger Tibi, Jozé, Jutka, Kirschner Péter, Ossy – Illés KluBOSCHok Baráti Köre