Az előző,  bő fél évvel ezelőtti, többszörösen díjnyertes Lélegezz című dalnál is erőteljesebb riffekkel és hangzással jött – egy hete- a GARDA új dala és klipje: Nincs hatalmad a lelkem felett! – üvölti az énekesnő.

A téma a kapcsolati erőszak. Mondhatnánk, hogy ez most „divatos” téma, de ez nem lenne pontos. Valójában húsbavágó. A klip ennek megfelelően nyers képi világa is ezt hangsúlyozza.

A kisfilm odacsap, odavág, belehasít a levegőbe, az életünkbe, az agyunkba: a bőrünkön érezzük a nadrágszíj csattanását, halljuk a családfő üvöltését, durva káromkodását. Látjuk a megalázást, látjuk, az anyát, aki saját testével védelmezi a gyermeket, látjuk, a magzatpózba gömbölyödő asszonyt, aki várja, hogy vége legyen.

Kemény vállalást tett a Garda. Az együttes a csillogás helyett olyan közéleti szerepet vállalt fel – immár másodszor -, amely a zene, az ének és a film eszközeivel hívja fel a figyelmet arra, hogy senkinek sincs hatalma a másik felett. A tengerparti sütkérezés, elringatás érzését meghagyja a zenekar másoknak. A rock szcénában ez a felelősségteljes hozzáállás szerencsére nem ismeretlen!

„A művészetnek az is a feladata, hogy rezonáljon a világ történéseire, úgy meséljen el történeteket, hogy eljusson a befogadókhoz” – mondta az együttes kreatív producere. Wirth Zoltán hozzátette: szeretnénk megmutatni az embereknek, hogyan lehet realisztikusan beszélni a társadalmat érintő problémákról.

Klacsán Gábor rendező folytatta anya és lánya történetét: a háborúból való menekülés és a forgatáson valóban felrobbanó törmelék után ebben a videóban bizony ismét szükség volt az énekesnő, Garda Zsuzsa lélekjelenlétére, hiszen a brutális verés jeleneteiben most sem használtak düblőrt, valódi pofon is elcsattant.

A zenekar ezzel a klippel is újra jelentkezik nemzetközi filmfesztiválokra, hiszen az előző kisfilmmel is több, mint 13 díjat söpörtek be!