-Modern, ultradallamos metal – EDM, kocsmapunk és folk elemekkel

Gateway To Utopia címmel nemrég megjelent a fővárosi Roses Of Thieves bemutatkozó nagylemeze. A tavaly ősszel startolt formáció albumára dinamikus női énekkel előadott – EDM, ír kocsmapunk és folk-metal elemekkel megspékelt – modern, ultradallamos metal került 10 tételben. Ha odavagy az Amaranthe-ért, és hatalmasat szoktál bulizni az Alestorm koncerteken, akkor új kedvencet avathatsz!

Hristov-Todorov Dominik (harmonika) ajánlója:
Remélem, hogy az album hallgatása közben mindenki meg tudja kicsit állítani az időt, és a saját gondolataiban elmerengeni, vagy akár tombolni, sírni, nevetni, örülni, hiszen ezek az emóciók ihlették a korongra került dalokat, magát az egész nagylemezt. Próbáltuk a dalszövegeket kicsit inspiratív kontextusban megírni, reméljük mindenki meg fogja találni a dalokban a saját motivációját! A megszólalást tekintve egy modern hangzású anyagot akartunk összehozni, valamint igyekeztünk minél merészebb és érdekesebb dolgokkal még színesebbé tenni a csapat imidzsét.”

Dallista:
1. Perilous Journey
2. Seize The Sky
3. Blunderbuss
4. Be The Captain
5. Can’t Look Back
6. Militant
7. The Viceroy
8. Once Upon A Time
9. The Liberation
10. Getting Old

Mix, master: Simon István, Kökényes Dániel

Az album megjelenéséhez időzítve a The Viceroy című dal és a hozzá készített szöveges videó pár napja került fel a YouTube-ra.

Roses Of Thieves – The Viceroy (hivatalos szöveges videó / official lyric video):

További – klipként és szöveges videóként – megjelent dalok a YouTube-on:
Blunderbuss

Perilous Journey

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető:
https://shop.hmusic.hu/eloado/roses-of-thieves

A zenekar a lemez megjelenését követően azonnal belevetette magát a koncertezésbe, az Alestorm vendégeként hatalmas bulit adtak Jenaban, és Poznańban. Ezen a két fellépésen mutatkozott be új gitárosuk, Kovács Miklós. A folytatásban Mariborban állnak színpadra július 19-én, szintén a kalózmetalosok partnereként.

Roses Of Thieves:
Ruppert-Jáger Kinga – ének
Bárdos Tamás 
– hegedű
Togyeriska Imre 
– ütős hangszerek
Kovács Miklós 
– gitár
Sütöri Patrik 
– basszusgitár
Hristov-Todorov Dominik 
– harmonika

fotó: Bikali Sándor

Roses Of Thieves FB-oldal: https://www.facebook.com/rosesofthieves

Gateway To Utopia az online felületeken: https://rosesofthieves.bfan.link/gateway-to-utopia