Ott torony volt címen portréfilm készült Víg Mihályról, aki zeneszerző, versíró, dalszövegíró, gitáros és énekes – a Trabant és a Balaton zenekarok alapító tagja, a magyar underground egyik legendás alakja. A 65 éves művészt addigi tevékenységéért 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatával tüntették ki.

A színes, magyarul beszélő dokumentumfilm 103 perces, egész estés mozi a zeneszerző munkásságáról. A filmben a Trabant és Balaton együttesek alapítója, Tarr Béla állandó alkotótársa és a kultikus Sátántangó főszereplője mesél az életéről, a 80-as és 90-es évek könnyűzenei kultúrájáról és a filmzeneszerzés fortélyairól.

Rendező: Kécza András Főszereplő és zeneszerző: Víg Mihály Vágó: Mógor Ágnes HSE Operatőr: Komjáti Ferenc Totó Executive Producerek: Tilda Swinton, Vassilis Konstandopoulos és Balassa Péter Ko-producerek: Orban Wallace, Mécs Mónika Producerek: Révész Bálint, Kécza András és Mesterházy Ernő A Gallivant Film produkciója Magyarországon forgalmazza a Cirko Film és a Kontra. KONTRA: https://www.facebook.com/kontrafilms

A film egyik magyarországi fogalmazója a Kontra, melynek célja a magyar közönség számára eddig nehezen elérhető, társadalmi fókusszal rendelkező magyar és nemzetközi játék- és dokumentumfilmek bemutatása. Az alternatív forgalmazó csapat pop-up vetítéseken, különleges helyszíneken eredeti történeteket visz a közönség elé, a filmeket pedig tematikus kísérőprogramokkal egészíti ki. Fontos társadalmi, emberi jogi és környezeti kérdésekkel foglalkozó filmek vetítéseivel párbeszédre, a szólásszabadság hirdetésére törekszik.

A film 12 éven aluliaknak nem ajánlott! Moziban szeptember 1-től lesz látható.