KlikkTV | 2022. augusztus 9.

Egy olyan filmről esett szó ezúttal a Klikk TV Mélyvíz című adásában, aminek nem csak a rendezőjeként, de társoperatőreként is jegyzett Klacsán Gábor volt Németh Péter vendége.

Az októberben bemutatásra kerülő, dokumentarista elemekkel dúsított játékfilm a drámaian korán meghalt gitárzseniről szól. S hogy mi indokolja ma filmet készíteni Radics Béláról?

„Kettő ok is motiválja. Radics régebben halt meg, mint amennyit élt, pontosan negyven éve, 1982. október 18-án, 36 évesen. A másik ok, hogy eddig beszélgetős visszaemlékezések készültek már róla, de mélyre merülő igazi film még nem.”

Klacsán szerint a film nem a mostanában divatos, Freddy Mercury, Elton John-szerű életrajzi filmekhez lesz hasonló, sokkal inkább a már említett Mötley Crue-féle mozi hangulatát festi fel. „Olyan filmet szeretnék, aminek a hangulata hasonló ahhoz a szituációhoz, amikor bemegyünk egy trafikba és ott ragadunk hosszabban is eldiskurálva a különös életét felvázoló trafikossal.”

A videó itt tekinthető meg: https://hirklikk.hu/klikktv/klacsan-gabor-olyan-radics-filmet-szeretnek-ami-egy-jo-beszelgetesre-hasonlit/1238/?fbclid=IwAR1SF5ecz-ETAegHuxD-ozltJgnhzCxvrF5jldIMiLWccJaXvHW7Q-gdQ1s