Miután Tóth Attila 14 év után kiszállt a zenekarból, majd kiderült, hogy a Mobilmániában váltja Gamsz Árpádot, őrült találgatások kezdődtek a Pokolgép új énekesének kilétét illetően. A rajongók idegein való több mint egy hetes táncolás után végre fény derült az új tag kilétére: a mikrofonnál ezentúl Bánhegyesi Richárddal folytatódik a pokoli színjáték. A nagy bejelentést egy új videóklipben tette meg a legendás zenekar, amely egy Petőfi Sándor versfeldolgozás, a Nem ért engem a világ.

A Nem ért engem a világ nem ez az első ilyen húzása a Pokolgépnek, hiszen a 2002-ben megjelent Tedd a kezed című József Attila-vers után Ady Endre művét, Az én menyasszonyomat is megzenésítették a Pokoli mesék albumon. Sőt, nem is ez az első Petőfi-mű a Pokolgép korongjain: a 2004-es Túlélő című lemezen a Farkasok dala kapott helyet. A zenekar küldetésének tartja, hogy minél több emberhez eljuttassák a magyar irodalmat, leginkább olyan szövegekkel, amelyeknek aktuális mondanivalója is van, így esett a választás erre a Petőfi-versre.

Beérett

No, de visszatérve Bánhegyesi Ricsire. A fiatal énekes korábban az Ohrana és a Hangár 21 zenekarok frontembere volt, és karcos, energikus hangjával már be is robbant a történések sűrűjébe. Az új fejezet új anyagokat is ígér: a legfrissebb dal a keverési fázisban tart, folynak a negyvenéves jubileum kapcsán várható lemez felvételei, és folyamatosan próbálnak a srácok, épp az egyik előtt csíptük el Ricsit néhány szóra.

„Nagyon boldog és izgatott vagyok. Mindenképpen kihívás számomra ez a történés, mert tudom, mit jelent a Pokolgép az embereknek, mit jelent nekem – ők a magyar heavy metal egyik alappilére. Gyerekkorom óta a rajongójuk vagyok, szóval egy igazi álom vált valóra ezzel, hogy tagja lehetek a zenekarnak. Egyelőre még nem találom a megfelelő szavakat, milyen érzés, de ez eddigi életem legizgalmasabb szakasza.”

Úgy tűnik, a hosszú évek kitartó munkája (és természetesen a felnőtté válás is) meghozta a gyümölcsét. Ricsi ugyanis elárulta, már akkor kacérkodott a gondolattal, hogy jelentkezik a Pokolgép énekesének, amikor 2010-ben Rudán Joe távozott. Sőt, még 2009-ben az Omen zenekarnál is kopogtatott, náluk végül meghallgatáson is járt, és a netes közönségszavazáson második lett Koroknai Árpi mögött. Ekkor azonban még piszok fiatal volt, mindössze 16 éves, így ez továbbra is csak álom maradt. Azóta viszont érettebb lett, szóval eljött az ő ideje.

A tehetséges énekes korábban egy amatőr színházi társulat tagjai volt, ahol rockoperákat, musicaleket adtak elő, de jelentkezett az X-faktor című műsorba is. Ezúttal az egyik ismerőse hívta fel a figyelmét a zenekar Facebook-posztjára, miszerint várják az énekesjelöltek bemutatkozó anyagát. Ricsi nem sokat teketóriázott, azonnal elküldte a felvételt és nem sokkal később már hívták is. Elment a meghallgatásra, kis idő múltán pedig csörgött a telefonja a jó hírrel…

„El sem tudom képzelni, mennyire meg fog változni az életem, a közösségi oldalakon már most özönlenek a követések, ismerősnek jelölések, üzenetek. Hirtelen nagyon pezsgő lett az életem. Természetesen van civil foglalkozásom, de szerencsére rugalmas a munkahelyem, így nem lesz gond összehangolni a zenekari teendőkkel, utazásokkal.”

Ricsi április 20-án Szentesen mutatkozik be a színpadon is a rajongóknak, a további koncertdátumokat pedig hamarosan megosztják a zenekar hivatalos Facebook-oldalán.