Fesztivál hangulat a levegőben, hosszú sorok a bejáratnál és  majdnem teltházas a Budapest Park. Május 30-án végre elérkezett a pillanat, amit az Analog Balaton rajongók annyria vártak: a zenekar első önálló Budapest Parkos nagykoncertje! A Zsuffa Aba és Vörös Ákos alkotta duó a magyar elektronikus zene egyik legnagyobb képviselője. A meghirdetett kezdéshez képest mindösszesen pár perc késéssel már hallhattuk is az Acid dallamait, amit egyenletes ritmus és piros fények kísértek. Az ezt követő Dealer című dalnak hiába csak pár sor a szövege, a rajongók minden alkalommal egyszerre énekelték, hogy „Ha a díler átbasz, kurva nagy a baj”. A 2017-ben alakult formáció alapvetően egy-egy buli után szerzi ihletének jelentős részét, így számos más szerzeményükben is hallhattunk hasonló sorokat felcsendülni. 

Ahogy az addig meleg sárgás fények átváltottak hideg kékbe, a Hibrid ismerős dallamai szólaltak meg,mintegy fordulatot adva a koncertnek, amitől a rajongók is új erőre kaptak. Majd a Fent sorai járták át a Budapest Parkot, ami a kritikusok által is elismert, LENT nevet viselő album egyik legfelkapottabb dala. Mély érzelmekben gazdag vers a mai huszonévesek olyan dilemmáit foglalja magába, mint a nehéz időszakokkal, szorongással való szembenézés vagy az elvárásoknak való megfelelés : „Kellene ház, kocsi, nyaraló”, valamint a kétségbeesett próbálkozásokat is megjeleníti: „Kipróbáltam már mindent / De semmi nem sikerül”. A 2021-es Petőfi Zenei Díj átadón a zenekar megkapta „Az év elektronikus zenei előadója” címet is az albumért.

Az alapvetően kevés szöveggel rendelkező számok ellenére is akadt olyan, mint például a  Gyógyul, aminek csak a dallamát tudta élvezni a közönség, mert a szöveget nem lehetett tisztán érteni. Azonban még a szám alapjául szolgáló szokatlan szirénázó hang sem rendítette meg a rajongókat és folytatódott tovább az egyszerű, de ritmusos tánclépések sora. A legtöbb szerzeményük egy szintetizátoros zenei alappal kezdődött, majd szépen felépítve a hangeffektek és a refrén következtek. Ahogy egyre jobban sötétedett, a drop is erősödött és már csak a zenekar mögötti animációs ikonok és LED-fények biztosították a hangulatvilágítást. Az Analog Balaton tagjai mindösszesen pár alkalommal kommunikáltak a közönséggel és inkább a dalok előadására koncentrált. Ahogy megszólaltak a Csússz le első sorai, 6363 tűnt fel a színpadon, ezt követően pedig az eddig kiadatlan Sámánt is megmutatta rajongóiknak az elektronikus zenei duó. Egy gyors felkonferálás után Lusta Geri is megjelent 6363 mellett a Tönkretesszük a barbibabákat című közös számuk erejéig.

Bár az egész koncert hangulata békés volt és a többség inkább csak az alap tánctudását mutatta meg, az ismertebb dalok szövegeit mindenki egyöntetűen énekelte, már-már hangosabban az előadóktól. A Féreg című szám alatt lehetett a leginkább érezni a közönséget átjáró szabadság érzését, amit a duó különleges hangszerelése alapozott meg. Az Analog Balatonnak sikerült elérnie egy olyan fesztivál hatást, amivel mintha egy másik dimenzióba csöppentek volna a résztvevők.

Másfél óra után hiába indult le a zenekar a színpadról, a visszataps után még felcsendült a Könnyű, hiszen a közönség kedvenc zenéje nem maradhat ki a repertoárból, amiben nem mellesleg a változás adta nehézségeket fogalmazzák meg: „Új cím, új haverok/ Új papírok, új telefonszám/Új kisbolt, új kocsma/Megjöttem Barcelona (…) Telik az idő, alakulok át”. Zárásképpen pedig egy elmaradhatatlan közös szelfire is sor került a közönséggel. Összességében az Analog Balaton elégedetteknek tűnt első önálló Budapest Park koncertjével, aminek, ahogy vége lett, a többség a kijárat felé vette az irányt, mert az utánuk következő zenei stílus nagy váltás volt. Az Analog Balatonnal idén még találkozhatunk Fishing on Orfűn, Művészetek VölgyénSziget Fesztiválon és országszerte számos más zenei fesztiválon is.