Barba Negra – április 10.

A melodikus metalos svéd DYNAZTY áprilisban turnéra indul a norvég szimfonikus metalos SIRENIA és a cseh SURMA társaságában. Az „északi metal turné” Budapestre április 10-én érkezik, helyszín a Barba Negra.

DYNAZTY:
“A 2020-ban megjelent “The Dark Delight” albumunkkal még nem volt lehetőségünk turnézni és élőben előadni azt. Az idei év talán más lesz és van esélyünk pótolni az elmaradt koncerteket. Ráadásul így a soron következő új lemezünk, a “Final Advent” is méltó módon kerül majd bemutatásra. Nagyon izgatottak és eltökéltek vagyunk, hogy a turné keretében elhozzuk nektek az abszolút A-ligás hangszeres játékunkat, szeretnénk, hogy a Dynazty valaha volt legjobb színpadi teljesítményét lássátok. Alig várjuk!”


A DYNAZTY 2020 tavaszán eddigi legsikeresebb lemezét jelentette meg THE DARK DELIGHT címmel. 30 millió online stream világszerte, előkelő toplista helyek Európában, különösen Németországban és Svájcban. 2. hely hazájukban és 3. hely a szomszédos Finnországban a fizikai hanghordozók eladása tekintetében. A svédek ráadásul most újabb sebességfokozatba kapcsolnak, hiszen 2022 áprilisában európai turnéra indulnak egyrészt a THE DARK DELIGHT, másrészt a soron következő FINAL ADVENT lemez bemutatására.
A 2008-ban Stockholmban/Svédországban alakult DYNAZTY, azóta 7 albumot adott ki a csapat. A zenekar kezdeti időszakában érezhető 80-as évekbeli hard rock hatásoktól eltérve mára a Dynazty olyanná fejlesztette és finomította hangzását, amely egyesíti a modern metal szcénát a múlttal – valami egészen egyedit alkotva. Ma a zenekar nagy tekintélyű és keresett zenészekből áll, akik nagyon aktívak a metal színtéren.

SIRENIA:
“Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy áprilisban turnéra indulunk a Dynazty és a Surma társaságában. Megannyi várakozás után végre élőben is előadhatjuk a legutóbbi lemezünk dalait. Ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget, mivel első ízben hallhatjátok koncerten az új nótákat, ráadásul remek zenekari partnereink lesznek a túrán.”


A „szimfonikus metal intézmény”, a Sirenia tavaly február 12-én jelentette meg tizedik stúdió albumát, a Riddles, Ruins & Revelations-t  – a Napalm Records kiadó gondozásában. A zenekarvezető, multi-hangszeres, zeneszerző, dalszerző és producer Morten Veland vezette kvartett korábban sem félt attól, hogy a súlyos, szimfonikus hangzást mondern hatásokkal keverje – ennek bizonyítéka a 2018-as Arcane Astral Aeons lemez is. Ezúttal a Sirenia még egy izgalmas csavart is bevetett, hiszen a legújabb dalokat elektronikus hangulattal fűszerezte meg, persze nem szem elől tévesztve az eredeti zenei irányukat.

Surma
A lenyűgöző modell, Viktorie Surmová által vezetett cseh metálbanda, a Surma a kortárs szcéna egyik legszárnyalóbb, legdrámaibb és legmegindítóbb szimfonikus metal bandája. Az első nemzetközi szerződést kötő cseh metal zenekar 2020 novemberében adta ki debütáló lemezét – The Light Within címen a Metal Blade Records gondozásában. Az albumon egyetlen pillanat sem unalmas, a srácok a gigantikus dalok köré fonják epikus történeteiket.

Jegy:
jegy.rock1.hu/dynazty-sirenia-surma_20220410

RTN-Touring proudly presets:

DYNAZTY (AFM / Records)
SIRENIA (Napalm Records)
Supported by SURMA (Metal Blade Records) and 1 more band TBCFacebook esemény: https://www.facebook.com/events/348003997196872/?active_tab=discussion