A 6 tagú Bad Groovee zenekar funky vonalon kezdte pályafutását. Az együttes Csiki Antal basszusgitáros, dalszerző és Mózes Zoltán billentyűs véletlenszerű barátságából alakult, akikhez először Rácz Áron dobos, majd később Rabkovács Péter szaxofonos csatlakozott. A végleges felállás 2020-ban alakult ki Raczkó Enikő (Enci), a zenekar énekese és dalszövegírója, illetve a gitáros Rádóczi László érkezésével.
Több évnyi közös munka, egy jópár átdolgozott és újonnan írott dal után ennek a felállásnak a szerelemgyermekeként született- és jelenhetett meg a Waves című album, mely az eddigi munkáiktól komolyabb, érettebb és sötétebb tónusú, általuk noir-funky-nak elnevezett hangvételt hordoz.
A Waves dalai mentőmellény nélkül vetik bele magukat a társadalom, a kapcsolatok, és az emberi lélek saját magával való vívódásának őszinte, nyers valóságába.
A lemezen 9 dal kapott helyet, melyből egy – a nemzetközi elismerést kapott –  átdolgozás, a többi 8 dal saját, elsősorban Enci (szöveg) és Csiki Antal (zene) szerzeménye.


Mirage
”Az albumnak zeneileg és szövegileg is élesebb kezdést kölcsönöz a Mirage, melyben a mesélő cinikus humorral igyekszik kritizálni a társadalom pozőr és álszent alakjait. A címadó szót, “délibáb” is ezeknek a személyeknek az allegóriájaként viszi végig a dalban. Van jobb dolog annál, hogy elkerüljük a hazugságot és a képmutatást: ha megtanuljuk őket felismerni és kezelni.”
Zeneileg tempósabb, jól kidolgozott, komplexebb dal, melyben több szaxofon/basszusgitár uniszónó kapott helyet.

Perfect Speech
“A Perfect Speech, bár ugyanúgy társadalmi kérdéseket feszeget, konkrétabban és mélyebben ássa magát a nagyhatalmak, a pénz- és uraloméhség témakörébe; egy olyan világba, ahol az ember már azt is jogosan kérdezheti: Van-e egyáltalán olyan dolog, amit az életében tényleg ő maga irányít?”
Sötétebb, húzósabb tétel.

Hide
”Bízunk benne, hogy a Hide dallamilag és szövegileg is kissé nyugodtabb vizekre utaztatja a hallgatót. Birkózva a múlttal és a magánnyal, átváltva egy olyan bensőséges, intim környezetbe, melynek komplexitása és öntudata egyféle módon alakulhat csak ki: elbújva minden és mindenki elől.”
A lemez első lassabb dala, női sóhajjal megspékelve.

Over You
“A felszínen ez egy olyan dalnak tűnik, amit nőként nőknek írt Enci, ami valamilyen szinten igaz is. Kezdetben azokhoz a nőtársaihoz szól, akiktől elvették a hangjukat, akiket kihasználtak, akiknek a tudása és tehetsége, a megjelenésükkel, külsejükkel ellentétben “jelentéktelen kvalitásnak bizonyult” ebben a világban. Fontos viszont megemlíteni, hogy a dal emellett nem egy konkrét emberhez, vagy tűzszítás okán íródott, hanem leginkább egy olyan rendszerről, ami egy veszélyes és igazságtalan társadalmi dinamika kialakításával uszít két nemet egymás ellen. Valójában ebből a gondolatmenetből íródott az Over You szövege.”
A dal zeneileg egy funk-rock dal, nagyon jó fúvós témákkal és egy kiváló gitárszólóval.

Young blood
“A Young Blood már az elejétől kezdve egy lazább, játékosabb hangvételű dalnak indult, így a dalszöveg is hasonló tartalmat kapott. Sokunkkal előfordult már, hogy elbizonytalanodott, vagy nem feltétlenül érezte magát a legjobb partnernek egy párkapcsolaton belül. Énekesnőnk hasonló érzésekkel küszködve arra gondolt, hogy vicces lenne, ha egy kis öniróniával átalakítaná ezt a karaktert a szöges ellentétére.”
Könnyedebb dal egy fülbemászó szaxofon dallammal, és a billentyűsünk lubickolásával.

Time flies
“A sikerhez vezető út sosem lesz egyenes. De mi a helyes megoldás akkor, amikor maradni ugyanolyan nehéz, mint feladni valamit, amiben sokévnyi elkötelezettség van? Egy dolog teljesen biztos, az idő ahhoz túl kevés, hogy az ember mások elismeréséért éljen.”
Lassú dal, a lemezen a leghosszabb szerzemény. A szaxofon téma fülbemászó, a gitárszóló élményszámba megy. Minden másodpercét szeretjük.

Crazy world
“A konyhában ülök késő este. Előttem papír és toll. Csak próbálok valamit írni, de megakadtam. Egy cigarettára gyújtva arra gondolok, milyen csendes és szüntelennek tűnő ez az éjszaka egy ilyen őrült világban… Szóval, valahogy mégis született egy dal…”
Koncertjeink során az egyik legnépszerűbb ez a feszes pop-funky szerzemény.

Policy of truth
“Ültünk az autóban, és szembe jött velünk ez a Depeche Mode dal. Szövegét és témáját tekintve is úgy éreztük, hogy némi foglalkozással a magunk képére alakíthatjuk. Megtörtént, és a bossá-s alap sokaknak megtetszett, és népszerű lett. Így a zene és videómegosztókon kívül egy német válogatáslemezen is helyt kaphatott, melyen többek között a The Cure DM feldolgozása is szerepel. Óriási siker és megtiszteltetés ez a figyelem számunkra.”

Waves
“A képesség, hogy végre megbékéljünk a változással, és otthon érezhessük magunkat a világban. Színt vesztett emlékek, és keserédes nosztalgia, ami mentőcsónakként szolgál, ha jön az árapály. Ez a Waves igazi esszenciája.”
A címadó tétel egyben az utolsó dalunk is a lemezen, mely egy feszes dob groove-val kezdődik, és édes melankóliája a hullámokba vész.